Svenska filmer från maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-31 » 22:22:29
Har sett några filmer denna månad som jag tänkte skriva om i brist på annat. Inte för att det är så många men (: Tänkte bara berätta väldigt kort.


Änglavakt:
Såg den i söndags med Simon. Jag tyckte att den var riktigt bra! En film som handlar om att ta vara på varandra och att tro på kärlek. Det räcker inte med att bara titta på film när man kollar på den, man måste leva sig in. Men tycker att det är en riktigt bra svensk film. Man får tänka själv och det väcker känslor.
Den får 4/5 stjärnor av mig, det är något så enkelt som att man aldrig får reda på vem fransmannen egentligen är som stör mig. Det är ju meningen men jag skulle vilja veta iaf ;)

Marianne:
Såg den med Simon får ca 3 veckor sen och vi båda tyckte att den var väldigt skum. Jag vet inte om den är bra på ett konstigt sätt eller om det är konstigt dålig. Handlar om en familj som som får uppleva en traumatisk upplevelse. Det tar hårt men ger pappan psykiska problem. En film som är vinklad både från den psykiskt lidande personens synsätt men även närståendes och terapeuts. Ger kanske lite mer förståelse. Men filmen är konstigt och störande klippt och missar detaljer. Kan vara så att det är uttänkt såklart så det ska bli mer mystik men det stör mig.
Så den får endast 2½/5 av mig.


Stockholm östra:
Även denna såg jag med Simon, för någon vecka sen. En helt okej film, kanske lite mer. Handlar om tillit och förbjuden kärlek. En man och en kvinna som är förenade av en och samma händelse. Mannen har nämligen kör ihjäl kvinnans dotter. Men det var inte med mening och hon lär sig ta det och känsklor uppstår. Men de båda har familjer. Jag tycker att det är värd att se iaf, man får en liten funderare och jag tycker att man blir något klokare av den. Att kunna inse och förstå. Att ha sympati.
Men den får endast 3½/5 av mig för den är lite för seg.

Simon och ekarna:
Åh denna film är helt underbar! Jag och Cissi såg den som bakisfilm efter Valborg. Den handlar om att gå sig egenväg för att man själv vill det och inte lyssna på andra som vill sätta sig emot. Men hur lätt är det när det är ens pappa som är emot och inte alls förstår? En film om okunskapen mellan klasskillnaden. Har även en lite knorr mot slutet som inte är väntad. Men jag vill inte säga för mycket men den är så jävla sevärd!
Den får nästan full pott. 4½/5, det är något som jag inte kan sätta fingret på som saknas.


Tysta leken:
Kollade på denna med Simon, men han somnade... haha! Budskapet i denna är väldigt bra men jag tycker inte att dom får fram det bra. Den är konstig, halvseg och svårförstådd. Det är en sån som man får reda på sista minuten vad den handlar om egentligen men det känns mest bara "jaha?" fast det är en viktigt och hemst budskap. Man får inte ens reda på frågorna som ställs på filmens baksida. Det som är bra är att jag gillar skådisarna, speciellt Per Oscarsson. Sen att budskapet egentligen är bra.
Den får iaf 3/5 stjärnor av mig.

Zingo:
En helt rubbad film! Den är jävligt rolig i början men sen så blir det för mycket och för fjantigt mot slutet. Handlar om några miffon som ska göra film och huvudrollen har bestämt sig för att sluta punda och bli en "svensson". Den är ganska så värdelös faktiskt. Finns inte så mycket att säga men är man på humös så kan den vara jävligt rolig ;)
Men får dock bara 2/5 stjärnor iaf.

13.25

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-31 » 13:26:17
Fan det börjar ju bli kallt igen...
Och regn ska det komma!

Update från tisdagen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-31 » 10:43:13
I tisdags var jag och Sandra ute och red. Har inte ridit på ett tag nu sådet var riktigt härligt :D Majsan var så glad att hon inte kunde vara stilla med huvudet och så fort jag var så hon inte såg mig så pep hon (: Min lilla totto! Det var första gången Sandra red hos mig men det gick jättebra och ska göras om. Sen åkte vi också förbi Rohan en sväng och hälsade på Ewa och hälsade på hennes hästar. På kvällen sen kom Marie för att firade mig, fick ett par väldigt fina örhängen. Vi grillade spett men kött & grönsaker. Det var jag, Ewe, Sandra, Jessica, Mamma & Marie. Sen sov min lilla favorit gurka Ewe kvar (:

25kr per plagg!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Skönhet insida&utsida  |  Daterat - 2012-05-30 » 11:38:51
I lördags var det ju marknad och självklart var jag där ;)
Jag och Christina fick nys om en affär som skulle stänga
och sålde ut alla plagg i affären för 25kr st!!!

Fyndade lite iaf (:

Kavaj ord pris: 499kr                    Morgonrock ord pris: 399kr


Kofta ord pris: 799kr                Blus ord pris 349kr

Och jag köpte allt detta för 100kr, riktigt kap ;)

Hissar & Dissar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-28 » 19:46:09


Nu kommer jag vara ganska hård i orden, men glöm inte att detta är mina åsikter och du har valt själv att läsa och har fri vilja till dina åsikter. Men helt ärligt nu, vad har hänt med det så kallade modet? Ska man gå runt och se ut som en slampa? Det är grymt fult och ser riktigt billigt ut. Jag skulle skämma ögonen ur mig om jag gick runt med det på stan och träffade min morfar eller nåt, nej fy fan vad pinsamt xD Haha! Kompisar till mig använder det men det är deras val och jag tycker inte mindre om dom som personer. Har däremot inte sagt till dom rakt ut hur fult jag tycker att det är men har inte heller sagt att jag tycker att det är fin, man väljer sina ord i varje läge ;) haha! Tycker bara att den typen av klädsel är ful, känns lite "hej-jag-vill-blotta-mig-diskret" ;D Men varför se ut så bara för att det är mode? Eller ja dom måste väl tycka själva att det är snyggt förstås. Men frågan är, skulle det inte vara mode, skulle folk ha det då? Tror inte det faktiskt (: Men något som är snyggt är när man har ett linne under, det ser fint och vårdat ut! Nej själv har jag min egen lilla stil (:En riktig hiss är väl ändå att man kan börja grilla nu! :D Gott, saftigt nygrillat kött och en kall bärs. Finns det något som är så underbart på sommaren som det? Grilla med polarna, lira kubb och skratta så magen värker. Underbart! Känns som jag inte har så mycket att skriva, det hela är ju en känsla på något sätt (:

28 maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-28 » 17:55:58
Suger på bloggandet just nu, I know!

25 maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-25 » 18:24:00
Idag hade vi lång dag i skolan. Men vi har haft det jävligt kul så ;) Haha.
Nu hemma sprang jag 30 min på mitt nya löpband sen så har jag solat lite och
och nu käkar jag en stjärnfrukt :D Älskar det! Ska strax över till Patric och grilla!

Min dag:

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-24 » 15:18:48
Har varit en väldigt bra födelsedag idag (: Har fått massa fina saker, tacka alla! Dock glömde jag bort att ta kort. Det blev så mycket folk så tänkte inte alls på det "/ Tog däremot kort på min skabb-tårta... Fan vad jag hatar den! Det blev så äcklig och ful så jag sket i att dekorera den! Bjöd inte ens på den... Amanda fick smaka men sen slängde jag den på komposten. Men den andra tårtan vart god (:

Failad regnbågstårta:

Födelsedag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-23 » 06:00:00
Idag fyller jag 20 år :D
Kommer nog itne uppdatera så mycket idag, har andra planer ;)
Ha det bäst alla underbara människor, speciellt mina vänner <3

22 maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-22 » 23:02:26
Har varit en ganska så slapp dag i skolan idag vilket varit skönt (: Annars idag så har jag bakat en tårta och 1L vaniljkräm. Så mycket mer har inte hänt. IMORGON FYLLER JAG :D Whiiie!

Menstruation

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-21 » 00:55:40

20 maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-20 » 23:26:16
Idag har jag för det första varit i Vingåker, har inte varit där på över ett år så var spännande. Jag och Mamma var där för att shoppa loss på Delicato inför min födelsedag :D Så var vi även på Factory Outlet, hittar aldrig något där och likaså idag.Sen kom vi hem men åkte snart iväg till Valla för att kolla på fotboll. Superkul men förjävla synd bara att dom förlorade "/ Däremot vann ju Chelsea igår och det var ju så mycket bättre än Bayern Munchen (: Men annars idag så har jag fixat i trädgården tillsammans med Mamma. Så kollade jag på BB och det sög ju... Fan varken Rodney eller Camilla borde ha åkt! Speciellt inte Rodney iaf... Ut med Marcello!!!

Här har vi Moses på bild... :

Vill ha!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Skönhet insida&utsida  |  Daterat - 2012-05-20 » 16:35:44
Lite linnen från H&M, endast 149kr :D
Är sugen som fan på John Lennon & Roling Stones!

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-20 » 14:43:32
Var ju och kollade på Thorsten igår i Tallåsaulan! Fy fan så bra det var, jag rös i hela kroppen. Han är ju så jävla snygg och hans röst är fan en av dom sexigaste i Sverige :D Han är en sexbomb ;D haha! Men konserten var väldigt bra och alla gav järnet (: Självklart så såg jag till att få en liten autograf innan jag gick hem ;)

Man fick inte använda kamera så fick bli mobilen "/

Om ni inte lyssnar på hela detta klipp så tycker jag att ni ska hoppa fram till 04.22 och lyssna därifrån ;)
"God bless you, länge leve dom röda!" Han är ju bara för bra :D Jag satt och väntade hela spelningen på
att han skulle säga det (: Haha!My daylook:

Sol & Blåst

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-19 » 17:05:00
Ihoptryck tjej ;D


Har setat ute en liten stund i solen, men fan det blåser ju!
Vilket jävla skit... Nu ska jag baka lite tårtbottnar :)

Och förresten, jag ska kanske börja rida en arab i sommar!
Jag är rädd som fan xD Haha! När jag tänker arab tänker jag HETTS!!!
Det är en hingst, han heter Gowlaz och är efter Glaz.
Glaz var ju världens mysigaste så det kanske han också är att rida.
Hoppas... Fan jag är asskraj! Men Eva säger att jag klarar honom
så jag får väl lita på henne ;)
Tydligen så har han skitbra poäng eller något. Jag är ju så sjukt
ointresserad som det bara går av det. Kul att kolla på uppvisningar
men sen skiter jag i vad hästen som jag har har för poäng. :)

Här är han iaf:

Kvällsmys med Cissi

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-19 » 14:15:38
Senare på kvällen kröp jag och Cissi ner i soffan och kollade på Fråga Olle och BB. Så drack vi vin, käkade ost och kex och melon (: Så mysigt så!


18 maj

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-19 » 14:12:46
Igår kom min lilla Evelina och sov hos mig (: Mysmys!

Idag så har Jag, Saga, Cissi & Tindra varit ute på äventyr.
Var ute i stallet och kollade på kaninbebisarna sen red även
Tindra & Saga lite i hagen, haha! (: Men gick bra.
Sen åkte vi upp till Eva och kollade på hennes hästar.
Hon har ju två nya, Fiona & Gowlaz. Sen har ju Enja sitt lilla föl :)

Bakar för fulla muggar!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-17 » 16:24:32
Håller på att baka till min födelsedag :D

Vill ha!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Skönhet insida&utsida  |  Daterat - 2012-05-17 » 13:17:46
Lite "vill-ha" saker från Gina:

16 maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-16 » 23:32:07
Idag har jag varit på födelsedagskalas :DSen var jag upp till Saga en sväng :) Kollade på Happy feet 2 och sen BB!
Mysmys! Jag har även fixat i våran trädgård, fan jag ahr blivit sån jävla kärring :D

Fria vägar ut

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-15 » 11:58:12
Hemma från skolan idag, huvudvärk. Fan jag är så less på allt. Kan inte skolan bara ta slut så jag kan få slippa människor. Vill bara sitta hemma ensam och inte bry mig. Tystnad och space tack!Och när jag vaknar
ömmar mina käkar och min panna svettas kallt
Jag försöker hålla hårt i nåt
men jorden vill spricka, det är lava överallt
Och jag känner inte riktigt Och jag lever inte riktigt Under dagarna som inte riktigt finns Men så kommer en säsong igen Och strömmen går igång igen Och nätterna blir ljusa
Och jag känner och jag lever
Och jag minns

Sommarjobb

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-14 » 23:04:34
Jag kanske har gjort någon väldigt dumt. Jag har tackat ej till mitt sommarjobb...

Det var som så att jag hade fått ett jobb väldigt nära där jag bor inom handikappsomsorgen på ett gruppboende med äldre människor. Men helt ärligt så pallar jag inte med äldre människor, jag klarar inte kiss och bajs. Och sen så känner jag att jag behöver ett lov för att få var med mig själv bara. Har tänk rida massor, måla i alla dess former, fixa i trädgården, sy alla kläder jag har på g, motionera, läsa böcker och kanske göra några små dagsutflyckter med vänner. Jag tänker absolut inte åka iväg, det finns inte på kartan! Eller jo, Ullared med Cissi kanske ;) Men den blir ju bara två nätter.
Men jag känner iaf att jag gjort rätt val. Det är detta jag mår bäst av, jag är inte pengarkåt alls så det är ingen fara (: Har ni något jobb förresten?

Måndag 14 maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-14 » 21:19:46
Efter skolan idag gick jag och Saga ner till biblioteket för att hjälpa Amanda med att fixa i ordning utställningen. Så träffade vi också Aillén och hennes bebis Imra, så var José (stavning?) också med. Kul att träffa på folk sådär en måndag :)
När jag kom hem så glodde jag på film som ingår i svenskan sen råkade jag somna framför BB-reprisen. men vaknade till när det var matdags sen gick jag och mamma ut i trädgården och fixade lite (:

True shit!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-13 » 01:34:38


Så grym låt, kan inte sluta lyssna :D

Update

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-13 » 00:59:51
Kom nyss hem från Amanda, hade tänkt sova men blev fan pigg efter moppeturen hem... Jag, Pum & Filip har hjälpt henne med hennes utställning. Hon är sååå grym! Glöm inte att kolla hennes utställning ner på Ängeln (Biblioteket). Öppnar på måndag :D

Har nog inte så mycket att säga annars egentligen. Jo, Susanne är en hjältinna! Hon fanns för mig i fredags och tog emot mig med öppna armar när jag kommer nergrinad och flyförbannad. Saga har en av dom bästa mammorna verkligen (:

Idag har jag varit i Malmköping. Jag och Mamma körde mormor och morfar till Plevnagården. Morfar fick en trerätters där i 70års present så den tog dom nu (: Under tiden vi väntade på dom drog jag och mamma en varsn kebabrulle på pizzan och satt och garvade åt folk. Sen åkte vi till Jögge & Bittan och fikade. Åkte hem och småfixade lite innana jag drog ner till Amanda (:

.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-11 » 23:14:12
Jag orkar inte...
Fan ta er!

9 maj

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-09 » 19:52:47
Föreläsnign idag i skolan, han den där Niklas Lautakoski (stavning?). Han har åkt motorcykel från kap till kap och cyklat något. Aja, den hade kunnat varit jävligt intressant om det hade varit framförd på ett annat sätt. Sen blev det en sväng på stan med Saga. Lånade också filmer på biblioteket, gammalmodigt? I know ;) Hade återuppföljnungsmöte eller vad det heter med min chef om kontaktpersonarbetet. Gick superbra. Sen köpte vi golv, mat och konsertbiljetter (: På vägen hem drog vi förbi Maggan och Belle på en fika :D Och nu är jag hemma och ska börja kolla på filmen Utvandrarna, den har alla sett va? (: Ingår iaf i ett skolarbete.

Bild ur filmen:

7 maj

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-07 » 23:04:12
Nu har jag gjort klart min psykologifördjupning, skapligt skönt. Skrev om Schizofreni. Hade inte riktigt tänkt att lämna in den i tid eftersom att jag har så jävla mycket med svenskan men nu blev det så iaf och det var ju asbra så :D haha!

Christoffer har börjat med att renovera våran veranda idag som ska bli hall.
Spännande som fan ;)

Jaja, nu är det sovdags. Hoppas bara på att man kan somna
nu eftersom att jag tog en liten tupplur efter skolan. (:

Godnatt

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-06 » 22:47:19
Jennifer åkte ut, jag är glad.
Jag är trött. Ska sova. Nu.
Godnatt.

Min helg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-06 » 17:06:21
Fredag:
Träffade Anna efter skolan, har saknat henne!
Sen blev det bara hem och slappa och göra lite läxor (:

Lördag:
Var i Finnerödja på kaninutställning, det ligger vid Örebro.
Och det gick väldigt bra denna gång :D
När vi kom hem så hade mormor lagat mat.
Blev hjort och potatis med massa sååås MUMS!
Även Simon var med och käkade men vi åkte hem
till honom sen där jag tvärslocknade i soffan vid 9.

Söndag:
Tog bussen hem sen drog jag ut till mormor och morfar
och plockade lite med kaninerna och så.
Sen var jag uppe på Rohan och hälsade på hästarna där.
Dom har ju ett föl också :D Men sjukt tomt utan Glaz
och alla stona :( Buhuu! Sen tog jag en promenix i skogen.
Åkte hem och tömde ut verandan, klippte buskar och
fixade en kattkoja :D Nu ska jag nog plugga, men är lite
sugen på vattenpipan (A) Hihi. BB ikväll, fan om inte Jennifer åker ut!

Glaz, du är saknad!


Nya golvet

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-04 » 21:26:50
Har ju berättat att vi fått nytt golv men kom på att jag inte lagt upp bilder. Så det tar jag och gör nu (:Nu kör vi

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Skönhet insida&utsida  |  Daterat - 2012-05-04 » 18:48:32
Fan vad ni kuksuger på att kommentera....

Men skit samma, jag sitter med Ricinolja i hela håret just nu.
Var och hämtade ut mitt paket idag :D Whiie!
Så nu har jag 1L olja till skallen, så nu ska färgen ur ;)Ut med henne!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-04 » 00:59:37
Åh vad jag hatar Jennifer i BB! Är hon 3 år eller? Hon klagar på Hanna J att hon är som en morsa men vad är inte hon då? Som en jävla barnrumpa, dagisbarn på svenska! Min kusin på 11år är mer mogen än henne...tragiskt men sant.Nu har jag pluggat Psykologi och pratar i en timme i telefonen med Simon.
Verkligen dags att sova känner jag. Ögon tunga som bly.

Nya brillor...igen!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Skönhet insida&utsida  |  Daterat - 2012-05-03 » 20:10:58
Nu har jag köpt ännu ett par solbrillor. Och en fodral som alltid ska finnas i väskan ;)
Detta är från Åhléns. Solbrillor: 99kr Fodral: 39kr

Dagen efter...

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-02 » 11:55:29
Bakis mat med Cissi:Jag var även klantig och sträckte mig i någon jäävla muskel vid skulderbladet!
Så kan inte röra mig ordentligt, haha! Men smörjer på Reparil som
inte verkar funka men om jag intalar mig att det gör det så gör det nog det ;)

Valborg 2012

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Party  |  Daterat - 2012-05-01 » 22:42:46
Hade en superbra Valborg! Blev bjuden på 3rätters-middag hos Pum. Det var Han och Roine som höll i det och lagade allt. Bland det godaste jag någonsin käkat, det knullade i käften alltså! Kvällen vart lyckad. Vi var ner en sväng för att kolla på brasa men vi pallade inte så jag och Cissi drog hem till mig en sväng för att hämta mer alkohol men gjorde även ett klädbyte till lite mer mysiskläder ;)

Sommarhagen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-05-01 » 20:22:34
Nu har hästarna fått sprungit ut i den stora sommarhagen!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!