Just nu

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allt och ingenting  |  Daterat - 2012-12-23 » 19:30:00

Ingredienser

10 st karameller turkisk peppar (Jag hade fler)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör
 

Gör så här

Krossa karamellerna fint i en mortel.
Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull.
Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°,
rör om då och då. Koktid 15–30 min.
Tillsätt karamellkross och smör.
Fördela smeten i knäckformar.
Låt stelna.
Förvara svalt.

Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.


Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!